У Києві відкриється виставка World Press Photo 2024

Виставка World Press Photo 2024 відкриється 24 жовтня в Музеї кіно Довженко-Центру. На ній будуть представлені результати щорічного конкурсу World Press Photo – найкращі зразки фотожурналістики та документальної фотографії за 2023 рік. 

Цьогорічними фіналістами європейського регіону стали дві серії з України — проєкт Йоганни Марії Фріц «Гребля Каховської ГЕС: повінь у зоні бойових дій», зроблених під час евакуації цивільних під час повені, а також проєкт «Війна це особисте» української фотографки Юлії Кочетової, у якому переплітаються фотографічні зображення, поезія, відеокліпи та музика, завдяки чому авторка має змогу транслювати досвід війни через власний досвід. Її робота здобула першість у категорії «Відкритий формат».

Переможцем конкурсу World Press Photo 2024 в категорії «Світлина року» став фотограф Мохаммед Салем зі світлиною «Палестинська жінка обіймає тіло загиблої племінниці».

Виставкові експозиції відображають головні новини 2023 року, а також важливі події, проігноровані локальними та глобальними медіа: від незворотних особистих втрат в Газі, проблем з деменцією в сімʼях на Мадагаскарі, мігрантів на кордоні з Мексикою та життя під час війни в Україні. Загалом в експозиції будуть представлені роботи кожного з 31 регіонального переможця з 24 країн світу.

Проведення виставки в Україні стало можливим завдяки підтримці Посольства Королівства Нідерландів в Україні.

ДАТИ ВИСТАВКИ

Виставка триватиме з 24 жовтня по 17 листопада. Відкриття 24 жовтня о 18:00.

РОЗКЛАД РОБОТИ ТА КВИТКИ

Вхід у перший день вільний. Протягом усього періоду проведення виставки: вхідний квиток для дорослого — 100 гривень, пільговий квиток — 50 гривень (школярі, студенти, пенсіонери), благодійний квиток — 1 гривня (для дітей до 10 років, членів FIAF та ICOM, партнерів Довженко-Центру, осіб з інвалідністю 1–2 групи, учасників бойових дій).

Адреса та розклад роботи:
Довженко–Центр, Музей кіно
Київ, вулиця Васильківська, 1
Ср – Нд, 12:00 – 19:00
Пн, Вт — вихідні

Фундація World Press Photo — глобальна платформа, що об’єднує фотожурналістів, фотографів-документалістів та нашу глобальну аудиторію через достовірне оповідання історій. Заснована 1955 року групою голландських фотографів, які організували конкурс для представлення своїх робіт міжнародній аудиторії. Фундація World Press Photo підтримується стратегічними партнерами — Dutch Postcode Lottery та PwC.