Оголошено прийом заявок на програму підтримки українських фотографів

Міжнародний фестиваль сучасної фотографії Odesa Photo Days розпочинає програму підтримки українських фотографів, які постраждали від повномасштабної військової агресії рф.

Бюджет програми складається з гранту французького фонду The FOUNDATION OF FRANCE, коштів з продажу видання The Information Front*  та благодійних внесків, зібраних під час динамічної виставки українських фотографів Ukraine Now у вікнах галереї креативної агенції Wieden+Kennedy London. Програма реалізується у співпраці з благодійним фондом «Мистецькі надра» (The Dephts Of Art Charity Foundation).

Заявки можуть подавати фотографи, фотожурналісти та художники, що працюють з фотографічним медіумом. 

Критерії відбору

  • Профприналежність (фотографія, фотожурналістика, photography based art)
  • Складні життєві обставини, спричинені війною (втрата постійного місця роботи, техніки, майстерні, житла, виїзд з окупованих чи прифронтових територій, поранення під час здійснення професійної діяльності)
  • Проживання на території України

У рамках програми ми зможемо підтримати фотографів міні-грантами на суму 900 євро кожний (еквівалент в гривні по курсу НБУ на день проведення транзакції до оподаткування). Виплати здійснюватимуться частинами протягом трьох місяців або єдиноразово.

Кінцевий термін прийому заявок — 14 травня 2023 року.

Для подачі заявки заповніть, будь ласка, онлайн-форму. У разі виникнення питань пишіть на пошту: thephotodays@gmail.com

* The Information Front – це ініціатива на підтримку українських фотографів і фотографії в цілому через видання газети, журналу та серії публікацій у міжнародній пресі. The Information Front створена кураторкою Odesa Photo Days Festival Катериною Радченко, канадським фотографом Дональдом Вебером та британським фотографом Крістофером Нанном.

На сьогоднішній день вийшло два томи видання — газета з військовою фотографією та журнал про розвиток української фотографії за останні 70 років у розрізі боротьби українського народу за незалежність та самостійний розвиток. Увесь прибуток від продажів The Information Front спрямовується в український благодійний фонд «Мистецькі надра», який підтримує українську культуру, зокрема фотографів у партнерстві з фестивалем Odesa Photo Days.